Barion Pixel

Gyakran ismételt kérdések

Miért jött létre az oldal?

Az oldalt azért hoztuk létre, hogy támogatásokat gyűjtsünk a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium iskola fejlesztési projektjeinek megvalósításához a közösségi finanszírozás eszközével, mellyel egyéneket és cégeket szólíthatunk meg. A honlap segítségével terveink az érdeklődők, támogatók széles köréhez eljuthatnak, akik nyomon tudják követni az összegyűlt támogatások összegét és értesülhetnek a projektek megvalósulásáról, ezzel erősítve a támogatói szándékot, növelve a projektek iránti bizalmat. A támogatók pénzbeli adománnyal, önkéntes munkával vagy éppen a projektek népszerűsítésével járulhatnak hozzá a megvalósuláshoz.

Mit lehet támogatni az oldalon?

Olyan projekteket mutatunk be, amelyek célja a közjó növelése. Minden esetben világos a célja és az elvárt eredménye. A projektek nem szolgálnak gazdasági – működési célt.

Ki lehet támogató?

Bármely természetes és jogi személy támogathat projekteket. A vállalati támogatás formája az Alapítvány és az adott vállalat megegyezésén alapul.

Hogyan tudok támogatni egy projektet?

A támogatásnak több formája lehetséges:

– Pénzbeli adománnyal amely banki átutalással vagy készpénzzel is lehetséges.

– Önkéntes munkával.

– Közösségi oldalakon történő megosztással.

 Tárgyi adománnyal.

Honnan tudom meg, hogy áll a gyűjtés?

A projektek adatlapján figyelemmel kísérheti, hol tart a gyűjtés folyamata, mennyi pénzt, mikor és ki adományozott, ki jelentkezett önkéntesnek, hányan osztották meg a kezdeményezéseket, illetve hogy hány tárgyi adomány érkezett.

Kihez forduljak, ha kérdésem van?

Kérdéseit e-mailben juttassa el alapítványunkhoz.

Mit várhatok a támogatásért cserébe?

Az adományért a hatályos jogszabályok szerint nem járhat ellenszolgáltatás. A támogatás megköszönésének módját a támogatás céljának megfelelően az Alapítvány minden esetben külön meghatározza.

Mi történik, ha nem gyűlik össze a kitűzött összeg?

Amennyiben a beérkezett pénzösszeg a meghatározott cél 75%-át eléri, a projekt időtartama egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható. Illetve az alapítvány eldönti, hogy más forrásból pótolja-e a hiányzó összeget.

Ha a beérkezett pénzösszeg a meghatározott cél 75%-át nem éri el, akkor az alapítvány megállapítja, mi lehetett a sikertelenség oka és egy átgondolt, újabb tervvel egy új projektet indíthat. Ennek az újonnan indított projektnek lesz a kezdőösszege az előző kampány során összegyűjtött pénzösszeg. Az adományozók erről a projekt oldalán értesülhetnek. Mindemellett figyelünk arra, hogy az új projekt célja alapvetően ne térjen el az előzőtől.

Mi történik a pénzösszeggel, ha az alapítvány nem indít újra egy projektet?

Ha az alapítvány nem kívánja újra indítani a projektet, akkor az összegyűlt összeg egy évig egy alap részét képezi. Amennyiben az alapítvány az egy év letelte után sem kívánja újraindítani, akkor az összeg félévente az éppen futó projektek között kerül kiosztásra.

Mi történik, ha több pénz gyűlik össze?

Az átláthatóság érdekében nem gyűjthetünk többet, mint amit előzetesen meghatároztunk. Ha egy projekt nagyon sikeres, természetesen indíthatunk újabb kampányt.

Kinek a felelőssége, ha az alapítvány a projektet nem tudja kivitelezni?

Az alapítvány a jó hírnevét, a későbbi adományozók hajlandóságát kockáztatja azzal, ha nem valósítja meg a projektet az adományokból vagy nem tájékoztatja őket arról, milyen más célra költi el a támogatásukat.

Ha támogatok, milyen adataim lesznek a honlapon láthatóak ?

A honlapon a támogató neve és az összeg lesz látható, de becenevet is megadhat.

Ha adományozok, milyen információt kap rólam az Alapítvány?

Kizárólag az adományozáskor ön által megadott adatokat kapja meg.

Mit tegyek, ha anonim módon szeretnék adományozni?

Az adományozási felületen tetszőleges nevet adhat meg, akár azt is, hogy Anonymus, ez fog megjelenni a projekt oldalán.

Kapok–e értesítést a projekt megvalósításáról vagy kudarcáról?

A projekt megvalósulását követően az alapítvány beszámolóját a főoldalon a hírekben vagy a projekt adatlapján találhatja meg.  Ezen túl az alapítvány joga eldönteni, hogy e-mailen, közösségi portálokon milyen egyéb hírt szeretne közzétenni.

Változtathat-e az alapítvány a célösszegen, miután elindult a projekt?

Igen. Az Alapítvány fenntartja a jogot, hogy a kitűzött összeget a projekt megvalósulása érdekében megváltoztassa.

Törölheti-e az alapítvány a már elindított projekteket?

Nem, mert ez az adományozók megtévesztése lenne, az alapítvány még a projekt közzététele előtt alaposan átgondolta, hogy valóban végig tudja-e vinni a projektet.

Mire nem gyűjtünk az oldalon?

Fenntartási költségre, számlák, hitelek, kölcsönök kifizetésére.

Hogyan tudom megváltoztatni a jóváhagyott adataimat?

A regisztrációkor megadott e-mail címmel és jelszóval tud hozzáférni a saját alapadatokhoz.

Miből tartja fenn magát az oldal?

Az összegyűjtött adományok egy százalékát tartjuk vissza, amely részben fedezi a honlap működtetésének költségeit, a pénzügyi tranzakciók díját és a működtetéssel járó adminisztrációs tevékenységek költségeit, az  üzemeltetés további költségeit az alapítvány egyéb forrásokból teremti elő.